25 Ekim 2009 Pazar

EN SIK YAPILAN MAKYAJ BAKIM HATALARI




Yanlış Fondöten Seçimi: Fondöten, hepimiz ama özellikle de cilt kusurları olan kadınlar için adeta birer kurtarıcıdır. Ve yeni çıkan geliştirilmiş ürünler sayesinde, cilde hava aldırmaması ve gözenekleri tıkaması gibi özelliklerinden dolayı sahip olduğu kötü imajını da çoktan gerilerde bıraktı. Ancak hala yanlış fondöten kullanımına oldukça sık rastlıyoruz. Özellikle de genç kızlarda. Çünkü sadece doğru ürünü seçmek değil cildinize en uygun rengi de seçmeniz çok önemli. Şunu unutmayın ki cilt renginizden çok açık ya da çok koyu renk fondöten kullanmak daima maske etkisi yaratır, boya küpüne düşmüşsünüz gibi görünmenizi sağlar. Hele bir de boynunuzla yüzünüzün rengi arasındaki fark 3-4 tondan fazlaysa ve birileri sizi palyaço diye çağırıyorsa sakın kızmayın.
Abartılı Makyaj: Elektrik mavisi bir göz farı ya da neon pembesi bir ruj bir moda şovunda, bir dergi sayfasında ya da en beğendiğiniz modelin üzerinde harika durmuş olabilir. Ama şunu unutmayın ki bu tarz makyajlar, oldukça profesyonel makyaj artistleri tarafından ustalıkla uygulanmış ve çoğunlukla şov amaçlı yapılmışlardır, arkadaşınızla bir cafede buluşmaya ya da erkek arkadaşınızla sinemaya giderken uygulamanız için değil. Bir de yıllardır okuduğumuz ve dinlediğimiz ama hala öğrenemediğimiz bir makyaj kuralı daha var: Bir bölgeye odaklanın diyor tüm profesyoneller, smokey eyes bir göz makyajı uyguladıysanız dudaklarınızı kıpkırmızı boyamanız sizi rüküşlükten öteye götüremez, bunu asla unutmayın.

Yanlış Saç Kesimi: En sevdiğiniz şarkıcının son saç kesimine bayıldınız, aldınız eline dergiyi koştura koştura kuaföre. Vakti az olan bir kadının devamlı fön isteyen bir saç kesimini tercih etmesi ya da 40lı yaşlarda yönetici olan bir kadının saçlarını Rihanna gibi kestirmek istemesi gibi. İşte yapılan en büyük güzellik yanlışlarından biri. Saç kesiminiz, yüz şekliniz, yaşınız, fiziğiniz, giyim tarzınız hatta mesleğinizle doğru orantılı olmalıdır. Bu yüzden istediğiniz model konusunda kuaförünüze ısrarcı olmak yerine onun görüşlerini de alarak ortak bir noktada buluşmaya çalışın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder